Henkinen herääminen muuttaa fyysisen maailmamme

Ajattelemme usein, että olemme onnellisia sitten kun asiat on ulkoisesti hienosti, sitten kun on tiettyjä materiaalisia asioita ja vaikkapa se "unelma ulkonäkö". Tässä vinoutuneessa ajatusmallissa meitä on ollut avittamassa niin kulttuurilliset tekijät kuin markkinatalous, joka haluaa väittää ettemme voi olla onnellisia kuin omaamalla tietynlaiset ulkoiset tunnusmerkit. Tosiasiassa tämä menee juuri toisinpäin. Ihmisen onnellisuus lähtee aina sisältäpäin ulospäin. 

Onnellinen ihminen elää runsauden energiassa, sillä hän ei surkuttele mitä häneltä puuttuu vaan on kiitollinen siitä mitä hänellä on. Ja kun näkee runsautta pienissäkin asioissa, on vain ajan kysymys milloin ne manifestoituvat fyysisesti. Tällainen ihminen ei ole myöskään kiinnittynyt materian maailmaan, vaan hän ymmärtää että se voi olla kaunis lisä hänen tuntemalleen rakkaudelle. Materia ei toimi siis laivan kapteenina. 


Henkinen evoluutio sysää käyntiin kaiken fyysisen 

Tämä tietenkin turhauttaa ihmistä, joka on tottunut uskomaan vain siihen minkä silmillään näkee. Monesti myös "synnytyskivut" voivat kestää pitkään. Olemme kovin kärsimättömiä: haluaisimme usein asiat siinä hetkessä kun mielemme niitä ymmärtää haluta. 

Kuitenkin juuri niinä ajankohtina kun tuntuu että mitään ei tapahdu, tapahtuu suurin taika ja alkemia.  Tiedättehän ne ajat, kun tuntuu että on vain tasapaksua ja harmaata. Näkyttömän verhon takana kuhisee aina. Siellä valmistellaan asioita tosielämää varten. 


Fyysinen todellisuus alkaa muuttumaan vasta kun olemme itse heränneet henkisesti

Tästä olenkin kirjoittanut useamman postauksen jo aiemmin. Mutta näin lyhyesti: henkisellä heräämisellä tarkoitan kykyä nähdä tämän elämän näytelmän taakse, sen saman näytelmän missä meillä jokaisella on jokin rooli sekä erottamaan rakkaus egon luomista illuusioista.

Tuolloin tapahtuu todellakin eräänlainen havahtuminen. Sitä alkaa tarkastelemaan kaikkea omassa elämässään. Mihin oikeastaan olenkaan menossa? Mitä nykyiset suhteeni minulle edustaa? Olenko tyytyväinen työhöni? Mitkä ovatkaan tarpeitani? Olenko elänyt itselleni totuudellisesti? Entäs elämäntavat? Liikunta, ruoka, päihteet ja muut tottumukset? 

Herännyt ihminen tarkkailee muun muassa näitä asioita itsessään. Herääminen on koko loppuelämän kestävä prosessi, joten ei huolta kiirehtimisen kanssa. Aikaa on. Hieno asia tuossa heräämisessä on sen tajuaminen, että olemme todellisuudessa itse oman elämämme luojia. Meillä on valtavasti voimaa vaikuttaa elämämme kulkuun. Ei sillä tavalla, että asiat vain kuin taikaiskusta muuttuisivat. Jokainen tietää vallan hyvin kuinka paljon ajatusmallien, uskomusten ja tapojen muuttaminen vie aikaa. 

Ja kuitenkin, henkiset prosessit eivät ole koskaan verrannollisia muiden kanssa. Jotkut asiat saattavat kypsyä huomattavasti nopeammin tai hitaammin kuin jollain toisella. Saatamme taistella mielestämme kohtuuttoman kauan joidenkin kipukohtiemme kanssa. Ja se on ok. Henkinen kasvu ei ole kilpajuoksu. 


Ihmissuhteet muuttuvat

Herääminen aiheuttaa väistämättä sen, että ainakin jossain määrin tapahtuu myös ihmissuhteiden erkaantumista. Joidenkin mielestä olet omituinen, ikään kuin muuttunut kummalliseksi. Olet saattanut olla aiemmin se empaattisesti muita kuunteleva ja auttava korva, kunnes sanoudut irti tuosta roolista. Se useimmiten herättää toisissa tunteita. Kuitenkin samaan aikaan tämä voi olla paras asia kaikkien osapuolten kannalta. Sanonta siitä, että henkilön muuttuminen vaikuttaa aina myös hänen lähimmäisiinsä pitää siten paikkaansa. 

Kenties olet nostanut värähtelytasoasi ja vetänyt puoleesi upean ihmisen. Onnelliset pariskunnat peilaavat valtavasti lähipiirille. Jotkut eivät kestä onneasi. Tai kenties lopulta uskaltauduit jättämään päivätyösi sekä perustamaan kauan haaveilemasi yrityksen. Toiset kutsuvat sitä onneksi, koska eivät kestä sitä ajatusta että he voisivat itse pystyä täysin samaan. Tämä tarkoittaisi tietenkin vastuun ottamista omasta elämistä. Herännyt ihminen ei istu valittamassa olevansa olosuhteidensa uhri, vaan hän miettii aktiivisesti uusia mahdollisuuksia ja ratkaisuja.

Herännyt ihminen yksinkertaisesti säteilee hyvää oloa ja postiivisuutta, ja se vaikuttaa kaikkiin hänen lähipiirissään. Monesti kuitenkin nämä peilaukset muilta ovat niin alitajuisia, että toisen onnellisuuden ottaminen hyvänä esimerkkinä ja inspiraationa valitettavasti korvautuu kateudella. Kun itse ei uskalla eikä halua tai osaa työstää. 

Tästä seuraa eteenpäin päässeelle se, että kun vanhat asiat eivät ruoki sisimpäämme, alamme hakeutumaan sellaiseen seuraan ja ympäristöihin jotka ruokkivat uutta rikkauttamme. Henkinen herääminen onkin tietyllä tavalla kuin Pandoran lippaan avaaminen; kun näet kaiken, et voi olla enää näkemättä. On kivuliasta joskus päästää irti, mutta joskus se on ainoa tie. 

Elämän kauneus ja kauheus: siitä ei koskaan tiedä. Kun sukellat syvälle itseesi, sukellat todellisuudessa syvälle universumiin ja siellä on kaikki mahdollisuuksien avaimet.  


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Energiahoitoa, joogaa ja äänimaljoja Balilla

Henkimaailma operoi kauttamme ja yhteistyössä toisiimme

Omassa keskuksessa pysymisestä, kehon kuuntelusta ja luovasta tilasta